Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

"ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..."

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απαξιώνει και διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση. Η ανυπαρξία πολιτικής για τη σχολική στέγη, η διαχείριση του εκπαιδευτικού δυναμικού με γνώμονα τα πελατειακά συμφέροντα, η κατάρρευση της τεχνικής εκπαίδευσης, όπου η προσέλευση μαθητών μειώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας κατά 30% και, βεβαίως, για 5η συνεχή χρονιά, η μείωση των δαπανών για την Παιδεία, έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και είναι πολλά. Όποιος εθελοτυφλεί, κλείνει τα μάτια μπροστά στο μέλλον. Η μόρφωση των παιδιών πρέπει να είναι πάνω απo όλα. Κι αυτό απαιτεί:
* Ανοιχτά σχολεία, που να εγγυώνται αξιοπρεπείς και λειτουργικές συνθήκες μάθησης.
* Το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει, ώστε να μην υπάρχει καμία χαμένη σχολική μέρα και να αναπληρωθούν όλες οι διδακτικές ώρες που χάνονται σήμερα λόγω καταλήψεων.
* Καταδίκη κάθε καταστροφής δημόσιας περιουσίας και βίαιης συμπεριφοράς, που σε καμία περίπτωση δεν λύνουν, αλλά αντίθετα διογκώνουν τα προβλήματα.
* Λειτουργία επιτέλους όλων των θεσμών συμμετοχής του σχολείου, που δίνει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, αλλά και στο γονεϊκό κίνημα, να βελτιώσουν και να προστατεύσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το σχολείο.
Επειδή στην πολιτική «όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων», είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός, μέσα στη δίνη της σκανδαλώδους διακυβέρνησής του, ξέχασε και τις διακηρύξεις του 2004 περί προτεραιότητας στην Παιδεία. Οι ευθύνες είναι πελώριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: