Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΣΤΟΧΟΣ: Η ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!

1. Μετά την προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, κάτι που πετύχαμε με την συγκρότηση του μηχανισμού στήριξης, έχουμε δηλώσει ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε μια διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά. Το στοίχημα μας, και αυτό παλεύουμε καθημερινά, είναι η προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη στη χώρα μας.
2. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ντουμπάι και την Αυστραλία. Επιχειρηματίες οι οποίοι μπορεί να δώσουν την τεχνογνωσία, τη σκέψη και τη συμβολή τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε με ευρύτερη ματιά την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Τέτοιου είδους επαφές σαφώς είναι σημαντικές. Είναι σημαντική η συμβολή αυτών των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται με άλλα πρότυπα και έχουν διαφορετικές εμπειρίες, προκειμένου να μπορέσουμε να δούμε και εμείς το μοντέλο ανάπτυξης με έναν καλύτερο τρόπο.
3. Η ανάπτυξη είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα πολύ δύσκολο λόγω των συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Θέλει δουλειά και συστράτευση όλων. Θέλει τη συμβολή όλων, θέλει νέο πνεύμα επιχειρηματικότητας, θέλει υγιείς επιχειρηματίες που να σέβονται τη δουλειά τους και φυσικά μια Πολιτεία που θα τους σέβεται.
4. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών.

- Πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου είναι, με τη θέσπιση υπηρεσίας μίας στάσης (one stop shops) στην ίδρυση των συνηθέστερων μορφών των εμπορικών εταιρειών (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Α.Ε.), να ιδρύονται όλες τις επιχειρήσεις σε ένα βήμα και μία ημέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: