Σάββατο 31 Μαΐου 2008

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Οι συνεχείς δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, οι οποίες αποβλέπουν στην απαξίωση του δημοσίου Πανεπιστημίου, έρχονται με αδόκιμο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο να προκαλέσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα ενόψει της εαρινής εξεταστικής περιόδου. Η κυβέρνηση, με προβοκατόρικα μέσα, επιδιώκει την ένταση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ούτως ώστε να προβάλλει ως μοναδική λύση την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η ξαφνική εμμονή της κυβέρνησης για καθολική εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου έρχεται σαν σχεδία διαφυγής από τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας( ΟΤΕ, λιμάνια κτλ.), η καρατόμηση του κοινωνικού κράτους δικαίου ( ΕΣΥ), η ακρίβεια που πλήττει τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών.

Ο υπουργός παιδείας, δρώντας ως εντολοδόχος του πρωθυπουργού, πυροδοτεί την ένταση και κατ΄ επέκταση τη βία στην ακαδημαϊκή κοινότητα αντί να ενδιαφερθεί για την προχειρότητα και τις ασάφειες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ήρθε η στιγμή οι νέοι να καταδικάσουμε την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης που ακολουθεί στον τομέα της Παιδείας και να προασπίσουμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της.





ΡΕΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: